All the way to Franz Josef
Wij zijn inmiddels alweer een stuk verder gereist. De laatste keer dat ik iets schreef zouden we naar Wellington vertrekken. Dat hebben we ook gedaan. Dan denk je; 'Wellington, hoofdstad van Nieuw Zeeland, dat is vast leuk!'. Tja, dat was een tegenvaller... Nou ja, wij gingen daar natuurlijk heen om mensen te bezoeken (wat wel leuk was) en niet voor de stad zelf. Maar damn! Voor een hoofdstad een saaie stad, hoor! Het deed ons een beetje denken aan Oss. En Oss is zo duidelijk geen hoofdstad :-P Nou, het leek op Oss dus hebben we ons ook echt gedragen alsof we in Oss waren; we hebben geen ene -blieb- gedaan. Beetje spelletjes spelen, film kijken, lezen, eten, eten en nog meer eten en... gehangen! :-PMaar met vrienden is dat natuurlijk helemaal niet zo erg ;) Maarja, dan ben je in een ander land... En in Oss doe je zo nu en dan ook wel iets... Dus zijn we naar Karori Sanctuary geweest.En daar hebben we eenkiwi-spot-nacht-toer gedaan.En daar was 'ie; de kleine -meest bedreigde- spotted kiwi!! =D Dusnu zijn wehet beeld van een rennende, wroetende, pluizige,ronde loopvogel rijker!! Uhu!
Na tien dagen zijn we maar weer op pad gegaan. Richting het Zuideiland nog wel. In het noorden hoor je mensen alleen maar zeggen dat het zuiden zoveel beter is. Dus dan word je toch wel benieuwd waarom... (Want dat zeiden ze er dan weer niet bij.) Onze eerste stop was in Abel Tasman National Park. Danheb je wel een vermoeden waarom het Zuideilandbeter wordt gevonden; wat is het daar mooi!! Okee, we kwamen laat aan en het was echt ijskoud! Overal! Alles was namelijk open... Keuken, douche, toilet etc. Onze kamers waren gewoon niet geisoleerd :-SEn de kruiken lagen al klaar (ja, echt). Die hadden we ook nodig!
We hebben natuurlijk meer gedaan dan het koud zitten hebben :-P Abel Tasman is de plek voor varen en wandelen. Dus ja, wat hebben wij gedaan? Gevaren en gewandeld =D Dat was wel echt super! Eerst zijn we per kajak lang allerlei mooie gouden baaien en onbewoonde eilanden gevaren, om via een kleine wandeling per zeilboot -met een omweg en via de 'furry seals'- terug te varen. En dat alles met een heldere lucht, zonnige warmte en een helderblauwe zee. Onrealistisch mooi!
We hadden nog heel wat dagen over dus wat denken wij; we gaan het te voet over doen! Helemaal niet zo'n slecht plan toch? Was het ook niet hoor ;) Was zelfs een erg goed plan! Alleen zijn we niet zover gekomen als per boot :-P Helemaal niet zo ver zelfs... Maar het was die 6 uur lopen meer dan waard! Via de wandelroute kon je op al die mooie gouden baaien komen waar wij langs waren gevaren. Dus wij alle strandjes afspeuren ;)
Abel Tasman... Een plek die ik iedereen zou aanraden :)
Maar ja, dan ben je daar een kleine week en dan wordt het weer tijd om te vertrekken. Op naar Barrytown! Het overgrote deel van de bevolking van Nieuw Zeeland woont in het noorden en dat is te merken ook. Die stadjes hier stellen echt helemaal niets voor! Paar huisjes, een 'kayak-rental-place' en een hostel. Barrytown dus ook. Maar... er zijn wel leuke activiteiten. Hier ben ik gaan 'bone-carven'. Dat houdt in; een ketting makenuit gebeente. En hij is mooi geworden =D
Doordat er zo weinig te doen was in Barrytown zijn we de volgende dag weer meteen doorgereden. Doorgereden naar de plek waar ik nu ben; Franz Josef. Hier zijn we wederom 5 dagen. Niet zozeer omdat het hier mooi is, maar omdat het regent... Nou ja, regende.Tus wilde perse de 'full-day glacier walk' doen en die werd door het slechte weer de hele tijd gecancelled. Maar we hebben 'm gelopen! 8 uur! En damn! Niet geschikt voor mij... Al was het wel echt schittered! Sta je daar op helder blauw ijs, hoog tussen een vallei en de hellingenbegroeid met regenwoud.
Franz Josef staat dus bekend om zijn gletsers. Maar daardoor heeft het ook heel veel spa's, sauna's en hot pools! En daar word ik dan weer helemaal blij van =D We hebben zelfs een sauna in ons hostel. Rijkelijk gebruik van gemaakt ;) En na die glacier walk was het niet eens een overbodige luxe. En dan de hot pools... Dat moet gewoon even verteld worden, natuurlijk. In Nederland gaan ze dan opscheppen over baden die 36 graden zijn. Deze loopt op tot de 40! En dan lig je daar op een rots in een bad van 40 graden tussen het regenwoud. Nu snap je wel dat dat even verteld moest worden, he ;)
Morgen vertrekken we weer. Eerst gaan we naar Fox Glacier (2 dagen) dan naar Wanaka (2 dagen) en vervolgens naar Queenstown. Vanuit daar zien we wel weer hoor :-P
Oh, de foto's... Tja, ik krijg ze nergens meer open :-S En hij geeft ook af en toe foutmeldingen aan... Dus snap er niets van... Heb nog een manier bedacht dus die ga ik uitproberen zodra ik de kans krijg. Want ik moet natuurlijk wel foto's laten zien, he ;) En moet ook nog vanalles vertellen bij die foto's... Nou ja, ze komen er aan -hoop ik-.
x Natasja
P.s. Vandaag 1 maand op reis ;)
He dame, leuk verhaal weer en blij dat alles goed is! Was ook weer even geleden. Met al dat ijs lijkt mij ook erg mooi. En zeker ook die hot pools....zalig....goed om te lezen dat jullie ook weten wat genieten is!
Het weer is hier prima. Gisteren was Koninginnedag en toen meende één of andere idioot met een auto de bus waar het Koninklijk gezelschap in zat te moeten rammen. Zo ver kwam ie niet, maar wel heeft ie zo'n 15 mensen aangereden, 5 dood, nog 4 zwaargewond en nog 8 gewonden. Echt ongelooflijk. Wat bezielt iemand? Veel werd er dus afgelast en ik denk dat Koninginnedag nooit meer hetzelfde wordt....erg jammer!
Blijf iig lekker genieten daar, deze tijd pakt niemand je meer af! Zondag gaan Marco en ik naar Wolverine. Ben je daar al eens naar de film geweest? Nou dikke knuffel en tot de volgende keer.
rennende, wroetende, pluizige, ronde loopvogel rijker aaaaaaaaah IK OOK!!!!!!!
Vèèèèèèt!!! Ik wil ook pluizige, wroetende loopvogels! En warmwaterpoelen, en regenwouden en gletsjers! Volgende keer ga ik mee hoor ;-)
Maar dat klinkt allemaal vet goed, en ik heb net wel even foto's zitten kijken op Santusia's hyves, ook erg leuk! Ik begin je wel een beetje te missen hoor, het is uitverkoop hier, en dat is toch wel het leukst met jou ;-)
Update over de koninginnedag-aanslag; de dader is aan zijn verwondingen overleden. Nu komen we er dus nooit achter wat hem bezielde... Echt gek, hij had geen strafblad, voor zover bekend geen psychische problemen, en niets in zijn huis wees erop dat hij iets van plan was. Raar hè? Mocht je het je afvragen; het was een Nederlander.
Nog heel veel plezier daar, en doe de groeten aan Santusia namens mij!
Xx!!
Damn... Dat is inderdaad raar... Koninginnedag is juist een van de 'vredigste' dagen van het jaar... :( Arme mensen.. En ik zag al overal de berichtjes:"Jeeh, morgen Koninginnedag'. :-s Als er meer nieuws is wil ik het weten, oke? Kun je gewoon hier op plaatsen; hyves werkt echt voor geen meter in het buitenland...
Tja, shoppen... Dat mis ik ook wel hoor! Al helemaal hier; 'Dit moet Angela zien' komt minstens 3x per dag uit mijn mond :-P Het is zelfs zo erg dat ik jou souvernir al heb (A) En alles is hier zo goedkoop! En de sokken, geniaal!! Met kiwi-hoofden erop enzo! Ja, dat wil je zien, toch?
Ja, hier is echt alles door elkaar. Gletsers midden in het regenwoud... uh... WTF?! Maar voor een wandelaar 'het' land ;) Dus zeker gaan! Heb tips genoeg :-P
Ben nog niet naar de film geweest nee. We wilden naar Wolverine gaan om Marco te pesten, want hij is hier eerder uitgekomen. Alleen toen vertrokken we die dag uit Wellington :-P Okee, wilde die film ook wel zien, hoor ;)
Oh, ja! Zoals Angela al zei; Santusia heeft haar foto's wel kunnen uploaden (een deel pas) en heeft ze op haar hyves geplaatst. Voor de liefhebbers ;)
Alleen maar naar de film te gaan om mij te pesten...das erg lief;-)
aanslag was echt erg, je kon alles zien op tv:(...ook dat mensen werden gereanimeerd etc. Echt een eikel die dat deed!!!
Ben benieuwd wat je van Fox en Wanaka vindt. Dat waren mijn favoriete plaatsen!
-x-
Hey!!
I can't read this but I can comment!!! :o)
Hope you guys are enjoying the south island and getting lots of pics. The parts I can read seem really interesting (i'll ask chrissy to translate later). Have fun and hope to see you guys when you're back in Wellington:)
Groetjes
Hahaha! Didn't expect that ;) But the South is great!! I'll tell you everything whem we are back!
xx
WheN ;)
Aaargh het lijkt wel of de hele wereld de franz josef glacier heeft gelopen behalve ik!! $%^&**regen!!! (jawel, die werd bij mij dus ook vanwege het slechte weer gecancelled, en ik had helaas geen tijd om te gaan zitten wachten op beter weer). Zolang je maar niet zegt dat het het beste is wat je in heel n-z hebt gedaan vind ik wel leuk voor jullie dat jullie 'm wel hebben kunnen lopen hoor :)
Ben je nou eigenlijk ook met stray aan het reizen? Want ik weet nog wel dat wij in barrytown nog een erg 'leuke' activiteit hadden. De dress-up party... Of wou je dat voor iedereen in nederland verzwijgen? ;)
Hihi, maar ik vind het wel leuk om al je verhalen hier te lezen hoor! Hoop dat het gaat lukken met de foto's!
xxx mascha
Arme jij! Ja, wij moesten ook bijna een week in FJ blijven voordat we mochten :-P Maar nee, ik vond het niet het beste ;) En dat meen ik ook nog :-P Ben met de helicopter op Mt. Cook en mt. Tasman geweest bij Fox Glacier, dat was zoooo gaaf!! :-P
Maar ben met Stray. En Barrytown... Ja, dat was ik aan het negeren (niet zozeer voor het thuisfront :-P). Nee, niet aan meegedaan... Was geen leuke bus...
Doe mijn best voor de foto's ;)
Wat had jij eigenlijk voor route? (Met Stray) Want het klinkt aardig hetzelfde :-P